luni, 24 ianuarie 2011

PERSPECTIVE ASUPRA EXPERIENTEI DECORPORALIZARII

    Exista oare un comun acord intre stiinta si spiritualitate, in privinta  experientelor  extracorporale? Daca totul ESTE in mintea noastra, mai bine spus in creierul nostru, de ce nu?

   Stiinta, mai exact cercetarile in domeniul neurologiei, au evidentiat, la granita dintre mileniile II si III, ca stimularea electrica a unei regiuni specifice a creierului (girusul angular drept) situata la limita dintre lobii parietal si temporal drept, are ca efect inducerea unei “stari” de extracorporalitate. Subiectul expus acestei stimulari “traieste” iluzia perceptiva a situarii sale in afara corpului, fiind deplin incredintat ca isi contempleaza propria persoana, detasat de trup, exterior acesteia.
    Explicatia pe care stiinta o da acestei trairi subiective este ca in timpul stimularii electrice experimentale se activeaza hartile neuronale responsabile de proiectia corticala corespunzatoare diferitelor regiuni ale corpului (homunculus motor si homunculus senzitiv), iar aceasta activare face posibila reprezentarea si situarea intr-un alt context spatial a propriului corp (situatie intalnita in mod absolut  firesc si in timpul visului ca forma imaginativa  neintentionata).
    Senzatiile  de  “plutire”,  “inaltare” sau “separare” de trup sunt determinate de scaderea fluxului sauguin (in special a aportului de oxigen) la nivelele corticale mai sus mentionate. Restabilirea fluxului normal si asigurarea unei irigari corespunzatoare fac ca subiectul sa “experimenteze” reintoarcerea in corp.

    Din punct de vedere spiritual nimic nu este exterior noua. Cum e “sus” asa e si “jos”. Iisus ne invata sa il cautam pe Dumnezeu in noi. Toata informatia, manifestata pe diferite nivele ale realitatii (energie colapsata) sau nemanifestata dar existenta in potential (energie necolapsata) provine din aceeasi SURSA/CREATIE si a fost data odata pentru totdeauna. Aceasta biblioteca universala care cuprinde  TOT CE ESTE, AICI SI ACUM, poate fi accesata prin intermediul creierului care este doar un instrument de receptie  a  cunoasterii si de experimentare a acesteia prin transpunerea si interpretarea codului de impulsuri nervoase (energie) care ajung pe cai aferente senzoriale in diferitele arii corticale, in iluzii personale ale realitatii (harti personale)  conforme conditionarilor.
    Decorporalizarea, la fel ca si revelatia, extazul, sau starea de flux, este una dintre “ experientele de varf” (Maslow) in care extinderea constiintei face posibila experimentarea Intregului si Unimii .

By Ellena

   

Filmul postat mai jos descrie experienta DECORPORALIZARII 

   












Niciun comentariu: