joi, 3 februarie 2011

CAUZELE SUBTILE ALE BOLILOR



     Totul în Univers este supus implacabilei legi a cauzalităţii. Toate cele ce există au o cauză bine determinată iar fundamentul ultim al existenţei este Conştiinţa Divină Supremă, singura care există in eternitate fără altă cauză. Tradiţia hindusă alături de alte tradiţii spirituale ale lumii, afirmă că ceea ce se manifestă in lumea noastră fizică, perceptibila prin cele cinci simţuri, nu este altceva decât o oglindire fidelă a unor realităţi mai subtile care o susţin şi o modelează. Prin urmare apariţia unei maladii nu este altceva dacât finalul unui proces îndelungat, iar bola este de fapt un efect al unei cauze mai subtile, de care , de cele mai multe ori, nici nu suntem conştienţi. A trata o afecţiune doar la nivelul corpului fizic(medicamente, terapii, tratamente, intervenţii chirurgicale, etc.) neglijând cauzele emoţional-mentale(stres, anxietate, mânie, prostie, etc.), este ca şi cum am vrea să golim marea cu un degetar: boala va reapare mereu şi mereu chiar dacă sub alte forme de manifestare!
     În continuare vă oferim câteva exemple de boli împreună cu cauzele lor subtile, care le produc intr-un timp mai lung su mai scurt(zile, luni ,ani sau chiar vieţi). Citind cu atenţie şi mai ales cu sinceritate acest tabel, ne vom cunoaşte mai bine pe noi înşine şi ţinând cont de sfaturile practice pe care le conţine, vom putea să ne modificăm destinul mult în bine. Să nu uităm în această direcţie că „Dumnezeu ne dă, dar niciodată nu ne bagă şi în traistă”.
     
     Viziunea şi concepţia holistică despre lume în zilele noastre s-a răspândit în toate domeniile ştiinţei. În conformitate cu aceasta omul şi Universul, respectiv dimensiunea materială şi cea sufletesc-mentală sunt într-o neîntreruptă interacţiune şi alcătuiesc o unitate indivizibilă. Conştiinţa influenţează corpul, mintea are efect asupra sentimentelor, iar stările sufleteşti determină calitatea conştienţei.

   Iată o listă scurtă, fără a avea pretenţia de a fi completă, despre corespondenţa dintre anumite boli fizice, organice şi concepţiile, atitudinile mentale greşite care le provoacă:


Probleme ale picioarelor: refuzul de a evolua sau teama de a stagna în viaţă.

Probleme ale gambelor: folosirea incorectă a personalităţii.

Probleme ale gleznelor: folosirea incorectă a capacităţii de a lua noi direcţii sau teamă de schimbare.


Probleme ale oaselor de pe partea stângă a corpului: greşeli legate de atitudini faţă de mamă, iubită, soţie, soră.

Probleme ale oaselor de pe partea dreaptă a corpului: greşeli legate de atitudini faţă de tată, soţ, frate, iubit.

Probleme ale femurului: nu v-aţi ascultat fiinţa interioară, vocea sufletului.

Fractură/fisură la partea de sus a femurului: folosirea incorectă a creativităţii, nevoia de a vă integra mai mult în legile spirituale, în perspectiva autoperfecţionării.
Fractură/fisură a femurului în apropierea genunchiului: incapacitatea sufletului de a comunica cu personalitatea.


Probleme ale tibiei:

-          pentru o femeie - folosirea incorectă a laturii sale masculine inconştiente;
-          pentru un bărbat - folosirea incorectă a laturii sale feminine inconştiente.

Probleme ale coapselor: folosirea incorectă a legăturii dintre suflet şi personalitate.


Probleme ale genunchilor: îndepărtare de scopul dv. în aceasta viaţă, refuzul de a evolua, întreruperea legăturii dintre suflet şi personalitate.

Probleme ale soldurilor: utilizarea incorectă a liberului arbitru, incapacitatea de a vă găsi calea în plan material, lipsa unui scop în viaţă.

Probleme ale bazinului: refuzul procreerii şi a creaţiei în general, utilizarea incorectă a energiilor sexuale şi a creativităţii.

Probleme ale spatelui:

-          partea de jos - teamă de viitor, lipsă de susţinere financiară;
-          partea de mijloc - dificultăţi de detaşare faţă de trecut, sentimente profunde de culpabilitate (spre stânga: faţă de o femeie - spre dreapta: faţă de un bărbat);
-          partea de sus - nu sunteţi înteles de anturaj, lipsa de susţinere afectivă, impresia unor responsabilităţi prea grele pentru acel moment.
Sciatică: teamă de viitor şi de probleme băneşti, lipsă de susţinere din partea celor din jur.

Probleme ale coloanei vertebrale:

-          zona lombară şi dorsală - vertebrele L1-L5 şi D11, D12: utilizarea incorectă a energiei fizice; L3, L4, L5: utilizare defectuoasă a respiraţiei; L1, L2, D12: utilizarea defectuoasă a musculaturii; D11: utilizarea defectuoasă a sistemului digestiv.
-          zona dorsală - D7-D10: incapacitatea de a iubi sau folosirea incorectă a iubirii; D4-D6: incapacitatea de a exprima bucuria, umorul, râsul, exaltarea (sobrietate excesivă, lipsa simţului umorului, lipsa zâmbetului de pe figură, faţă şi suflet mohorât etc); D1-D3: incapacitatea de a vă depăşi limitele terestre prin credinţă şi încredere în Univers.
-          zona cervicală - C1: incapacitatea de a vă conecta la propriul suflet; C2: incapacitatea de a vă deschide sufletul; C3: incapacitatea de a percepe adevărul spiritual; C4: incapacitatea de a cunoaşte intuitiv esenţa lucrurilor şi fiinţelor; C5: incapacitate de detaşare pentru o analiză mai bună a situaţiei; C6: utilizarea incorectă a logicii şi raţiunii; C7: lipsa devoţiunii, incapacitatea de a vă lăsa pătruns de emoţia sau energia divină, insensibilitate în faţa religiei.

Probleme de reproducere: utilizarea incorectă a sexualităţii sau a creativităţii, sentiment de culpabilitate sexuală.

Probleme ale ovarelor sau testiculelor: refuzul propriei feminităţi, respectiv masculinităţi.

Infecţie urinară: mânie fata de partenerul sexual.

Tulburări renale: incapacitatea de a exterioriza ceea ce simţiţi, incapacitatea de a vă exprima talentele, capacităţile, dorinţele, sentimente reprimate sau refulate.

Ulcer: resentimente, aversiuni, nelinişte exagerată.
Indigestie, hiperaciditate, gaze: resentimente, mânie refulată.
Probleme ale intestinelor: incapacitatea de a asimila experienţele vieţii, refuzul de a înţelege unele lecţii de viaţă la nivel evolutiv.

Cancer: şoc emoţional puternic cu câteva luni sau câţiva ani înaintea declanşării bolii, cu incapacitatea de a exprima emoţiile la acea dată, individul nu şi-a asimilat nici măcar jumătate din lecţiile karmice ce i-au fost propuse de viaţă, refuzând astfel evoluţia.

Diabet declarat în copilărie sau tinereţe: se datorează unei vieţi anterioare în care individul nu şi‑a refuzat nimic: excese sexuale, pasionale sau violente şi toate formele negative ale expresiei de sine.
Diabet declarat la maturitate sau bătrâneţe: probleme relaţionale în legatură cu partenerul de viaţă.

Probleme ale ficatului: incapacitatea de a scăpa de emoţii negative, mânie îndreptată împotriva propriei persoane, disimulată într-o mânie pentru altcineva, rezultat al unui conflict între suflet şi mental.
Ficat slab din naştere: dezacord între suflet şi mental provenind dintr-o altă viaţă, dezechilibru psihic.
Icter: individul suferă un prejudiciu pe care nu ştie să-l îndrepte.

Probleme cardiace: incapacitatea de a exprima deschis sentimentele.
Slăbiciuni cardiace congenitale: incapacitatea de a exprima deschis sentimentele, avându-şi originea într-o altă existenţă.
Ritm cardiac neregulat: inconstanţă în manifestarea naturii sentimentale.
Atac cardiac: incapacitatea de a transmite suficient energia iubirii, necesitatea de a manifesta iubirea în toate relaţiile existente.
Probleme ale sângelui: folosirea incorectă a energiei şi sentimentelor; necesitatea abordării unui regim vegetarian.
Hipertensiune: lipsa de compasiune, iubire foarte limitată, necesitatea de a exprima iubire pentru tot ceea ce întâlneşte.
Hipotensiune: iubire limitată, prin atitudini negative, fără a crede în iubire.

Anemie: refuzul de a-şi utiliza talentele în serviciul aproapelui său, incapacitatea de a fi de ajutor celor din jur.

Colesterol crescut: rigiditate sporită, duritate, crearea unei carapace protectoare, necesitatea de a deveni mai deschis, lăsând frâu liber emoţiilor.

Probleme ale splinei: incapacitatea exprimării iubirii sau obsesii, necesitatea purificării prin eliminarea sentimentelor negative.

Probleme respiratorii: refuzul de a exista, de a lăsa viaţa să intre în corp, utilizarea necorespunzătoare a energiei într-o existenţă anterioară.
Tuberculoza: atenţie exagerată pentru valorile materiale într-o viaţă anterioară.

Boli nervoase: utilizare defectuoasă a calităţilor intelectuale, gândire negativă, rigiditate sporită a mentalului, necesitatea învătarii toleranţei şi a deschiderii spirituale.

Probleme ale pielii: teama de a se exprima total, de a fi el insuşi, de a se deschide complet.
Psoriazis sau alte boli de piele: lipsa de iubire pentru sine, respingere a tot ceea ce viaţa îi oferă; o cauză ar fi cruzimea faţă de animale într-o viaţă anterioară, ceea ce îl face acum fie să îi fie teamă de aceste animale, fie să le adore.
Alergii: utilizare defectuoasă a unei energii particulare sau rezultatul unei experienţe traumatizante în această viaţă sau într-o existenţă anterioară.

Anorexie: lăcomie, urmată de obezitate şi de moarte precoce într-o viaţă anterioară.

Autism: refuzul societăţii, ducând o viaţă marginală într-o existenţă anterioară; acum soluţia stă în iubirea pe care apropiaţii săi trebuie să i-o dăruiască.

Tabagism: necesitatea detaşarii faţă de mamă sau de tată, provenind dintr-o problemă de înţărcare.

Alcoolism: probleme cu tatăl; trebuie cultivată detaşarea faţă de tată.

Angina: teama de a se exprima sau de a cere ceva părinţilor sau partenerului.

Artrita: spirit excesiv de critic şi rigid.

Comă: fuga faţă de cineva sau ceva.

Conjunctivită: mânie neexprimată, frustrare.

Constipaţie: ataşament, posesivitate, refuzul de a se debarasa de vechile scheme devenite inutile.

Diaree: teamă, refuzul de a slăbi încordarea.

Hemoroizi: teama de a slăbi încordarea, incapacitatea de a se relaxa.

Herpes: culpabilitate sexuală.

Insomnii: sentiment de culpabilitate.

Rău în mijloacele de transport: teama de a pierde controlul.

Rău de mare: teamă de moarte.

Greaţă, vărsături: respingerea unei idei, a unei persoane sau a unei experienţe.
Greaţă pentru o femeie însărcinată: nu a dorit cu adevărat acest copil.

Probleme ale prostatei: culpabilitate sexuală, teama de a îmbătrâni.

Retenţie de apă: refuzul de a slăbi încordarea, incapacitatea de a se relaxa.

Reumatism: resentimente, slăbirea iubirii faţă de aproapele său, rigiditate, asprime.

Guturai: perioadă de confuzie în urma unei temeri sau culpabilităţi.

Tiroida: incapacitatea de a se exprima aşa cum doreşte, necesitatea de a învăţa umilinţa.

Miopia: teama de viitor; într-o viaţă anterioară nu a dorit să vadă şi nici să-i ajute pe semenii săi; adesea părinţii inspiră teamă copiilor, ceea ce declanşează miopia.

Zona Zoster: teamă de viitor, gândire negativă.

Inălţime mică: într-o viaţă anterioară individul a avut tendinţa de a se limita în mai multe domenii, utilizare necorespunzătoare a forţei fizice (violenţă) într-o existenţă anterioară.

Probleme ale dinţilor: dificultatea de a lua decizii.

Probleme ale gâtului: teama de a întreba şi de a se exprima, blocaj al creativităţii.

Durere de cap: rezistenţă la curentul vieţii sau la scopul încarnării sale, teamă de schimbare, autocritică, autodenigrare, lipsă de iubire sau respect de sine.
Ceafă înţepenită: refuzul de a se schimba, teama de nou.

Probleme ale urechilor: refuzul de a înţelege ceva sau pe cineva.