luni, 1 august 2011

Din cercetarile asupra constiintei


Modulaţia unghiulară spaţială

 Modularea unghiulară spaţială sau MUS (în engleză anacronimul este SAM) este o nouă tehnologie audio suport, dezvoltată de TMI, în contextul revelaţiilor ştiinţifice contemporane despre conştiinţă şi microtubulii neuronali[1] care, plecând de la ipoteza că mintea este cuantică, presupune că, conştiinţă constă dintr-o serie de evenimente discrete sau compresii obiective (în engleză termenul este objective reductions) (la ± 40 Hz) de valuri de funcţii cuantice în interiorul microtubulilor neuronali. Noi le simţim ca pe nişte valuri de conştiinţă continue, la fel ca şi pe cadrele individuale dintr-un film – conştiinţa noastră ne apare ca fiind continuă, deoarece cadrele se succed foarte rapid.
Odată ce ştiinţa a descoperit ceea ce pare a fi baza neurologică pentru experienţe personale cum ar fi intuiţia, inspiraţia, revelaţia, transcedenţa, ESP (percepţii extrasenzoriale – cel de al şaselea simţ), NDE (experienţe în preajma morţii), etc, ne-am propus să dezvoltăm o tehnologie de sunet avansată, fondată pe această nouă cunoaştere. Rezultatul acestui efort este o inovaţie bazată pe principiile cunoscute, ale acusticii rezonante şi se încadrează bine în lunga noastră istorie legată de sisteme audio de îndrumare.


MUS mimează sunetul pe care un ascultător l-ar auzi în aer liber, dacă sursa care emite sunetul unui ton pe o singură frecvenţă, s-ar mişca pe un traseu în formă de arc. Acest lucru se obţine prin folosirea unei prezentări a unui câmp stereofonic, în căşti sau boxe. Unghiul spaţial al locaţiei aparentei surse de sunet se mişcă rapid în jurul ascultătorului şi produce o modulaţie sau schimbare de ton – un efect de tremolo – atunci când este perceput de ascultător. Acest efect de tremolo cuplat cu dimensiunea şi orientarea arcului, produce ceea ce îi dă lui MUS capacitatea de a influenţa activitatea cerebrală, dintr-un anumit loc şi se schimbă în stări de conştiinţă.


În practică, semnalele multiple (arcurile MUS de diferite frecvenţe şi locaţii) pot fi prezentate simultan. Pe lângă controlul frecvenţei nominale a sursei sunetului şi al frecvenţei la care se produce efectul arcului, mai sunt şi alţi câţiva parametri care pot fi ajustaţi, pentru a controla aspectele spaţiale ale semnalului şi efectele sale măsurabile asupra unei anumite activităţi neuronale şi al conştiinţei.
Deoarece microtubulii prezintă rezonanţă la anumite frecvenţe audio, a fost posibilă dezvoltarea unui sistem rezonant de tipare de unde MUS, pentru a alinia structurile celulare ale microtubulilor (vezi efectul Cymatic[2]). Acest lucru modifică geometria spaţiilor câmpului punctului zero (plenums[3]) la nivel molecular şi atomic, în zonele selectate ale creierului. Pe măsură ce simetria geometrică a plenum-urilor creşte, la fel se întâmplă şi cu coerenţa câmpului punctului zero – ambele se petrec în plenum-uri şi între plenum-urile geometrice care se potrivesc. Cu cât coeficientul de coerentă cuantică este mai mare, cu atât mai mult apare conştiinţa nelocalizată sau ceea ce s-ar putea numi, reţea cuantică experienţială, poarta cheie către conştiinţa non locală.
Tehnologia audio suport MUS furnizează mijloacele de producere de stări modificate de conştiinţă, care merg de la relaxare profundă, la extinderea abilităţilor de percepţie şi alte stări ”extraordinare”. Atunci când MUS este combinat cu alte tehnici de informare a simţurilor (cum ar fi statul într-o cameră întunecată), unelte de condiţionare socio-psihologice (de exemplu comunităţi de grupuri) şi o programă educativă (în care se învaţă abilităţi noi de extindere a conştiinţei), are capacitatea de a modifica linia de bază continuă a stării de conştiinţă (de obicei, starea normală trează). Şi, pe măsură ce procesul continuă, stimulii MUS sunt modificaţi şi devin forţe creatoare de tipare, ce dau naştere diferitelor stări de conştiinţă modificată. Cu timpul, se formează o nouă structură autostabilizată – starea de conştiinţă modificată dorită – care este susţinută de MUS, oferind astfel acces la o varietate de aplicaţii benefice şi de experienţe personale de stări extinse de conştiinţă.
Un alt mod de a vedea acest lucru, ilustrat prin metafora cadrelor de film de mai sus, este că, folosind tehnologia cuantică a minţii MUS, vom putea modifica rata de expunere a cadrelor, pentru realitatea locală percepută (± 40Hz), pauza dintre cadre (atunci când vă aflaţi în reţea cu intregul spaţiul-timp) şi perioada de expunere pentru ambele perspective. Cu această tehnologie nouă, puteţi să treceţi „podul către alte sisteme de realitate” şi să integraţi experienţa de acolo, să construiţi o viaţă plină de semnificaţie, să vă înţelegeţi adevăratul Sine şi, deci, să fiţi folositor întregii omeniri.
Noi credem că dovezi obiective ale eficacităţii MUS în facilitarea consolidării stărilor extinse de conştiinţă vor fi prezentate în studiile de gama sincronie, ca un corelator electrofiziologic al conştiinţei. Citiţi acest articol - this article (şi referinţele) şi dacă aveţi o oră la dispoziţie, urmăriţi acest film - this video..
 „... călugării tibetani care practică meditaţia au avut creştere a liniei de bază în sincronia şi amplitudinea gamma, ceea ce sugerează o modificare pe termen lung a creierelor, datorată anilor de meditaţie. Putem spune că ei sunt mai conştienţi într-o stare normală şi reuşesc să atingă o intensitate şi mai mare a conştiinţei, în timpul meditaţiei”.

(Ii multumim Elenei Cocis, membru profesional al Institutului Monroe, pentru ca ne-a semnalat acest articol - aparut pe Newsletter-ul Institutului, pe 19 iulie si Nicoletei Iuga, pentru traducere.

    

Niciun comentariu: