luni, 31 octombrie 2011

Augusto Cury in Romania

Editura FOR YOU are bucuria sa va anunte ca domnul Augusto Cury, autorul cartilor "Parinti straluciti, profesori fascinanti"; "Copii straluciti, elevi fascinanti"; "Minti sclipitoare, minti antrenate" si "Maria, cea mai stralucita educatoare din istorie, publicate de Editura For You si care au un succes enorm, vine in Romania. Pe data de 2 noiembrie 2011, ora 18-20, el va tine o conferinta de doua ore, despre educatia in secolul al XXi-lea.


Conferinta va avea loc la sala a Casei de cultura a studentilor, Grigore Preoteasa, in str. Plevnei nr. 61, colt cu Stirbei Voda, in spatele Operei Romane, in statia de troleibuz nr 85. (harta este aici http://www.bucuresteni.ro/servicii/institutii_culturale/Casa_de_Cultura_a_Studentilor_Grigore_Preoteasa_7768.html)

Pretul de intrare este de 50 lei.
Va rugam sa veniti mai devreme, pentru ca sa poata intra toata lumea, iar locurile nu sunt numerotate.
Va multumim pentru intelegere.

Relatii la Editura For You, tel 0216656223, 0724212695, email foryou@editura-foryou.ro


Iata ce spune Augusto Cury
A educa inseamna a calatori in lumea celuilalt, fara a patrunde vreodata in ea. Inseamna a utiliza ceea ce gandim, pentru a ne transforma in ceea ce suntem.
Cel mai bun educator nu e cel care controleaza, ci cel care elibereaza. Nu e cel care arata greselile, ci cel care le previne. Nu e cel care corecteaza comportamente, ci cel care indeamna la reflectare. Nu e cel care observa doar ceea ce e accesibil ochilor, ci cel care vede invizibilul. Nu e cel care renunta cu usurinta, ci cel care stimuleaza continuu un nou inceput.
Un educator bun imbratiseaza atunci cand toti resping; incurajeaza atunci cand toti condamna; aplauda pe cei care n‑au urcat niciodata pe podium; vibreaza la curajul de a concura al celor ramasi pe ultimele locuri. Nu cauta propria sa stralucire, ci se face mic pentru a‑i face mari pe fiii, pe elevii si pe colegii sai de serviciu.

Ce educator ar duce la bun sfarsit aceasta misiune?

Augusto Cury e scriitor, psihiatru, psihoterapeut si cercetator in domeniul psihologiei. Cartile sale sunt publicate in peste 40 de tari, inclusiv in Israel. Sunt best‑seller‑uri in toata lumea. A creat proiectul Scoala de Inteligentia, un proiect revolutionar pentru dezvoltarea inteligentei, calitatea vietii si prevenirea tulburarilor psihice la tineri.

Suntem profesori? Mult mai mult!
Suntem educatori? Mai mult de-atat!
Suntem vanzatori de vise!
Vindem vise pentru ca cel deprimat sa se anime,
Pentru ca cel timid sa indrazneasca, pentru ca cel agitat sa se linisteasca,
Pentru ca poetul sa se inspire iar ganditorul sa critice si sa creeze.
Fara vise, suntem sclavi!
Fara vise, ascultam de ordine!
Fie ca voi, dragi elevi, sa fiti mari visatori!
Iar daca visati, sa nu va temeti sa mergeti pe calea aleasa!
Si daca mergeti, sa nu va temeti ca va impiedicati!
Si daca va impiedicati, nu va temeti sa plangeti!
Ridicati-va, caci nu exista drum fara accidente.
Dati-va intotdeauna o noua sansa voua insiva.
Caci libertatea e reala numai daca, dupa ce am dat gres,
Avem dreptul s-o luam de la capat...

Sursa: Newsletter Editura For You

Niciun comentariu: