Autocunoastere

          BUCURATI-VA CAND APARE O PROBLEMA
           Vi s-a intamplat sa aveti o zi splendida si la un moment dat sa  intalniti pe cineva intr-o dispozitie sufleteasca "neagra", insuportabila? Ce faceti? Ii purtati pica in tacere pentru motivul ca v-a stricat ziua? Va purtati relativ calm si distant? Raceala si distanta dumneavoastra probabil ca-l vor afecta pe celalalt. Apoi el se simte si mai rau! Dumneavoastra observati aceasta si deveniti inca si mai rece, mai distant. Cealalta persoana se simte din ce in ce mai prost, fiind sigura acum ca nu o intelegeti sau ca nu va pasa de ea. Acum faceti parte din problema ei. Ea se inchide in sine si nici dumneavoastra nu va este prea bine! Inainte de a prinde de veste, relatia este distrusa.

            Ce se intampla? Amandoi va retrageti energiile. Cand ne simtim fericiti, bine si in bune relatii cu ceilalti, suntem inconjurati de o energie vie, stralucitoare. Vitalitatea noastra este evidenta. Energia depaseste corpul pentru a se rasfrange asupra situatiilor in care suntem implicati. Exista suficiente dovezi stiintifice in favoarea existentei acestei energii, care poate fi fotografiata cu ajutorul metodei Kirlian. Aceasta metoda pune in evidenta energia persoanei suficient de mult pentru a putea distinge pattern-urile distincte de lumina, in functie de sanatatea si dispozitia individului.

            Cand reactionam la o situatie care nu ne place, ne simtim dezumflati, abatuti sau inerti. Aceasta intrucat ne-am retras energia emotionala si fizica, astfel incat ne simtim separati, chiar departati de cealalta persoana. Stim cand suntem deprimati, iritati, dar privim
aceste stari afective ca pe ceva ce "ne este dat". Intrucat nu suntem constienti de schimbarile de energie, nu le recunoastem atunci cand se produc. Suntem asemenea unui bec la al carui comutator nu putem ajunge, iar cealalta persoana l-a inchis.

            Multi dintre noi nu controlam aceasta energie, desi am putea. Care sunt semnele, ce minuscule schimbari externe sau interne se produc cand variaza aceasta energie? Ganditi-va la un aliment care nu va place. Imaginati-va ca cineva, in momentul acesta, va obliga sa il mancati. Ce senzatii fizice aveti in timp ce respingeti, mintal, alimentul neplacut? Imaginati-va ca discutati cu o persoana cu care va place sa va petreceti timpul. Acum imaginati-va ca cineva intra in camera si va intrerupe conversatia. Ce senzatie aveti cand va mascati iritarea? Din moment ce recunoasteti indiciile, puteti sa va redirectionati energia mai bine si sa o treceti sub control constient. Ceea ce puteti face este sa va extindeti energia, in loc de a o "contracta". "Iluminati-va", "ambreiati-va", extindeti-va energetic pentru a face fata situatiei. Faceti asta ori de cate ori simtiti ca energia se restrange, cand va simtiti instrainat.

            Psihicul celui din preajma poate sesiza incarcatura dumneavoastra energetica. Orice persoana din jur poate percepe diferenta. Canalizati-va energia astfel incat sa va "conectati" la situatie, sa fiti deschis fata de cealalta persoana si sa va amplificati, in loc de a va "restrange". Aceasta expansiune este importanta. Efectiv, cedati energie. Spuma de ras se amplifica in mii de bule odata ce a iesit din tubul in care ocupa un volum infinit mai mic. Exact in acelasi mod puteti imbraca in energia dumneavoastra o persoana dificila sau in dificultate. Scufundati-o in spuma! Ati deschis deja o usa de intrare.
Acum pasiti inauntru si folositi ocazia pentru a face lucrurile sa fie depline.
Succes!

Fragment de text: Helena Cornelius

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ai putea sa imi dai un id de mess sa povestim un pic poate? al meu e darell.krista@yahoo.com