luni, 10 ianuarie 2011

TEORIA SUPERSTRINGURILOR SI CONSTIINTA


   Pentru a fi mai edificator articolul anterior despre Unime, iata si perspectiva stiintifica. Acest material mi-a fost furnizat in 2008 de Cristian Muresanu, autorul cartilor „Apocalipsa Eco-Climatica” si „Biotransformari sub influenta psihicului- Bioalchimia umana”.


   De unde a luat naştere conştiinţa şi ce este aceasta ? Care sunt limitele potenţialelor umane ? În prezent ştiinţa este acum pregătită să ofere răspunsuri chiar dacă nu s-a ajuns încă la un consens asupra acestei chestiuni în comunitatea ştiinţifică. Dar cu ajutorul unei cunoaşteri adecvate, descoperirea câmpului unitar al superstring-urilor acum putem înţelege că viaţa este fundamental unitară. La baza întregii diversităţi există o unitate. Altfel spus, la cele mai intime nivele ale realităţii noi şi toate celalalte lucruri toţi formăm o unitate. Această unitate, la baza materiei şi a minţii este conştiinţa universală. Astfel, cu ajutorul acestei înţelegeri profunde, putem spune că conştiinţa nu este creată de creier şi nu este rezultatul unor procese chimice moleculare ale creierului ci este fundamentală prin natura ei. Ea mai este numită şi Câmp Unificat şi se manifestă în miezul oricărui lucru.
    În acest fel, problema duală minte-corp este rezolvată şi putem înţelege această cum anume ne pătrunde conştiinţă universală pe fiecare. Aşadar există un fundament esenţial care leagă neuroştiinţele de fizica cuantică. Progresul înţelegerii Universului prin intermediul fizicii, în ultimele secole, a fost acela de a explora nivelele mai profunde ale legilor naturii, de la macroscopic la microscopic, apoi de la scară moleculară la cea atomică, nucleară şi subnucleară cum ar fi scara unficată a forţelor electrice slabe, scara forţelor electrice tari, scara forţelor superunificate.
   Ştiinţa a descoperit că în miezul cel mai intim al Universului există acest unic câmp universal unificat de inteligenţă care uneşte gravitaţia cu electromagnetismul, radioactivitatea şi forţele nucleare, deci cu toate forţele primordiale ale naturii, cu toate particulele elementare ale naturii precum quarci, leptoni, şi altele. Toate acestea sunt acum înţelese a fi Una. Toate acestea nu sunt altceva decât forme discrete ale unui Ocean Unic al Existenţei care mai este numit Câmp Unificat sau Câmp de Superstring-uri. Toate acestea au fost compilate în exprimări matematice excepţional de laborioase dar care au materializat visul lui Albert Einstein.
   În contextul teoriei superstring-urilor, unificarea celor 4 forţe elementare ale Universului a fost înţeleasă şi exprimată matematic. Aşadar, la baza tuturor acestor forţe există un singur câmp unificat de superinteligenţă, un ocean al existenţei care se situează la baza materiei şi minţii. Toate particulele universale, toate forţele universale, nu reprezintă altceva decât forme discrete ale acelui ocean. Iar acest câmp unificat nu este de origine materială ci este un câmp de conştiinţă. De aici emană toate conştiinţele noastre aşa-zis individuale, care de fapt în esenţă sunt una şi aceeaşi. Totul în Univers nu este altceva decât forme discrete ale acestei conştiinţe. Planetele, oamenii, copacii, animalele, nu sunt altceva decât form de undă ale acestui câmp fundamental de superstring-uri. Suntem cu toţii uniţi la acest nivel fundamental. Dar percepţia noastră asupra acestei realităţi este fragmentară. Noi ne individualizăm conştiinţa prin filtrul sistemului nervos care ne limitează. Dar conştiinţa este în permanenţă aceeaşi. Sinele, cum mai este el numit, este universal şi cunoaşterea sa prin intermediul experienţei se numeşte iluminare şi acest proces este recunoscut de secole.
   În prezent, ştiinţa începe să se elibereze de conceptul unui Univers material, un Univers mort, dar instinctiv este dificil de a aborda ideea că noi nu trăim într-un Univers mort. Universul este universal-conştient la nivelul său fundamental. Ceea ce am putut observa în ultimii 300 ani de studiere a fizicii clasice a fost doar partea macroscopică, adică biluţe, sfere şi proiectile. Mecanica cuantică înlocuieşte ideea de particulă (oricare ar fi aceasta) prin funcţie ondulatorie care nu este altceva decât un vector într-un spaţiu liniar. Acesta este format din acelaşi ingredient din care sunt formate gândurile, aşa că noi trăim într-un Univers de gânduri.
   Mecanica cuantică este ştiinţa care studiază şi descoperă potenţialităţile. Ideea este că cu cât pătrundem mai adânc în structura legilor naturale cu atât mai mult Universul este nu doar mai puţin inert sau mort ci el este tot mai viu şi conştient. În cele din urmă ajungem la fundamentul Universului, care este Câmpul Unificat sau câmpul superstring-urilor care nu este altceva decât un câmp de pură inteligenţă, pură existenţă. Este un câmp de inteligenţă deoarece este fântâna generatoare a tuturor legilor ale naturii. Toate legile particulelor elementare, toate legile care guvernează toate nivele de manifestare ale vieţii au această sursă unificatoare în câmpul unificat. Acesta este cel mai concentrat câmp de inteligenţă din Natură. El este imaterial, dinamic, autoconştient şi inteligent. Acestea sunt proprietăţile câmpului universal unificat.
    Un alt concept care este utilizat de către unii cercetători este acela de informaţie. Aşadar, în loc de inteligenţă se poate folosi informaţie dar contextul şi realitatea indicată este aceeaşi. Fizica cuantică lucrează cu potenţialităţi, electroni potenţiali, particule potenţiale, oricare ar fi acestea. Iar aceste particule potenţiale sunt supuse unor funcţii de undă care acţionează asupra unui ocean al infintelor potenţialităţi.


3 comentarii:

Cristian Muresanu spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=a2xg-_GHDUM&feature=youtu.be

Cristian Muresanu spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=sfrl2OQwSOk&feature=youtu.be

Unknown spunea...

Multumesc pentru adrese!
Am sa postez cele doua interviuri.