luni, 10 ianuarie 2011

UNIMEA SI HOLOGRAMA CUANTICA


Gregg Braden 
(autorul cartii recent aparute TIMPUL FRACTAL)
(ii multumim Simonei)

 
           
      Gregg Braden prezinta in detaliu motivul in virtutea caruia energia din cadrul schimbarilor energetice actuale de pe Pamant este foarte personala pentru fiecare dintre noi, si semnificatia acestora pentru vietile noastre si pentru abilitatea noastra de a co-crea constient o lume mai buna.


Traditie spirituala si stiinta Occidentala

       M-am bucurat de oportunitatea de a calatori pe tot cuprinsul lumii. Am vizitat fiecare continent, cu exceptia Antarcticii. Am escaladat unii dintre cei mai inalti, mai neatinsi munti din lume, am vizitat sate indepartate din Himalaia si din Anzi si de asemeni am calatorit de-a lungul raurilor de langa leaganele civilizatiei.
Unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le-am descoperit este ca numai aici, in Occident, simtim aceasta nevoie de explicatii bazate pe logica — cum ar fi conceptul de Camp Unificat sau Retea de Constiinta — pentru felul in care totul functioneaza: nevoia de dovezi la fiecare pas pe cale.
         Si cred ca aceasta se datoreaza faptului ca in alte parti ale lumii, precum si in numeroase traditii vechi, oamenii nu simt nevoia de a actiona inginereste asupra fortelor Naturii. Mai degraba, ei accepta relatiile asa cum sunt – si apoi le aplica in vietile lor.
Asadar, atunci cand studiem Manuscrisele de la Marea Moarta, de exemplu, sau anumite traditii Gnostice, sau traditiile vechi, fie ele Egiptene sau Indigene, descoperim ca ei nu incercau sa descifreze modul in care functioneaza lucrurile. Pur si simplu, le acceptau asa cum erau, iar apoi intrebau: „Cum aplicam aceasta in vietile noastre? Cum cream vindecari miraculoase in trupurile noastre? Cum invitam fortele Naturii sa creeze ploaie pentru recolte, astfel incat sa putem supravietui?"
      In Occident, vrem sa stim de ce si cum, deoarece am ales sa actionam inginereste asupra lumii. Am ales sa actionam inginereste asupra fortelor Naturii si, pentru a proceda astfel, trebuie sa intelegem cum functioneaza Natura.
       Nu spun ca este corect, gresit, bun sau rau, insa spun ca traditiile vechi par sa contribuie cu cele mai intacte inregistrari referitor la cine suntem in Cosmos si la modul in care interactionam cu Creatia. Numai ca, in lumea noastra a stiintei, tehnologiei si ingineriei, vechilor texte nu li s-a acordat o buna primire sau multa crezare, deoarece nu explica „cum” sau „de ce” se petrec lucrurile in Natura.
       Totusi, aceste texte ne spun cum sa ne ocupam de relatiile care deja exista.
Conceptul nostru stiintific de Camp Unificat si de Retele de Constiinta este reflectat, in aceste texte, ca Unime sau Unitate. Nu suntem numai o parte a Pamantului, ne spun aceste texte. Suntem Pamantul. Nu suntem numai o parte a Fortei care guverneaza intreaga Creatie. Suntem acea Forta.
       Mai mult, in calatoriile mele, am avut oportunitatea de a corela relatiile dintre schimbarile fizice masurabile care se petrec in lumea noastra, cu predictiile realizate in unele dintre cele mai indragite traditii, in decursul timpurilor noastre: Hindusa, Budista, Egipteana, Maiasa, Nativ Nord Americana, Sud Americana, precum si traditii vechi Ebraice, pre-Crestine si Crestine.
      Si am descoperit ca toate acestea, oricat de diferite ar putea parea la suprafata, se refera la timpurile istorice actuale, ca fiind unele de mari schimbari pe Pamant.
De asemenea, numeroase dintre traditiile care raman intacte ne poarta cu un pas inainte. Ele afirma ca nu este o schimbare pe care o putem astepta cu bratele incrucisate. In schimb, aceasta schimbare este, de fapt, un catalizator care ne invita – atat individual, cat si colectiv – sa facem, de asemenea, schimbari in noi insine. Suntem invitati sa acceptam semnificatia acestei mari schimbari in viata noastra – clipa de clipa — in cadrul carierei, a relatiilor, sanatatii, trupurilor noastre, precum si in pacea sau in lipsa de pace dintre natiuni.
        Adaptarea si integrarea acestor schimbari in cadrul trupurilor noastre ne pregatesc, cu adevarat, sa ne armonizam cu schimbarile pe care le traverseaza Pamantul.
Nevoia de schimbare in noi insine este piesa care am observat ca lipseste din traditiile stiintifice si tehnologice.



Unimea si campul unificat

       Aproape universal, textele si traditiile vechi ne spun, in limba timpului lor, ca suntem parte din tot ceea ce vedem, ca suntem conectati printr-o Forta la evenimentele din lumea noastra, unul la celalalt, la procesele din interiorul trupurilor noastre, precum si la Cosmos si dincolo. In traditiile noastre cele mai sfinte, aceasta Forta este descrisa ca atotputernica, ceva care intrepatrunde intreaga Creatie. Nu este "pe acolo", undeva. Este o parte din noi insine, precum si o parte din tot ceea ce percepem.
     In prezent, stiinta Occidentala, incepand aproximativ din 1993, prin institutii academice si stiintifice acreditate, a realizat experiente cu rezultate neasteptate — si in anumite cazuri foarte surprinzatoare — demonstrand validitatea vechilor doctrine. In cadrul acestor experiente stiintifice, singura cale pe care ar putea fi explicat comportamentul aparte si bizar al naturii si al particulelor din lumea subatomica, lumea cuantica, ar fi conexiunea acestor particule printr-o Forta nerecunoscuta anterior.
       Asadar, ceea ce se intampla acum, in anii timpurii ai secolului douazeci si unu, este tendinta stiintei Occidentale de a accepta vechea idee a acestui camp al unimii care interconecteaza intreaga Creatie.
       Unii oameni de stiinta denumesc acest camp, Mintea Naturii. Alti oameni de stiinta il numesc Mintea lui Dumnezeu. (un nume celebru acordat de Stephen Hawking in cartea sa A Brief History of Time.) Numerosi cercetatori il denumesc acum Holograma Cuantica.
       Acest camp al unimii, aceasta Holograma Cuantica raspunde la lucrurile pe care le facem si la modul in care gandim si simtim. El ne permite, ca indivizi, sa participam la evenimentele din vietile noastre, mai degraba decat sa ne simtim deznadajduiti, sa stam deoparte si sa privim cum lumea se zbate in pragul razboiului, sau privindu-i pe cei dragi cum se sting din cauza unor boli pe care nu le intelegem.
     In prezent, oamenii de stiinta Occidentali nu numai ca identifica acest camp, dar ii si recunosc caracteristicile. Ei spun ca acest camp pare sa fie pretutindeni, tot timpul – o forma de energie care este deja prezenta, mai degraba decat generata intr-un loc si transmisa altundeva.
      El este pretutindeni, tot timpul, si se pare ca a fost cu noi de la izvoarele Creatiei, de la ceea ce oamenii de stiinta numesc "Big Bang".
Asadar, este dintotdeauna aici, este pretutindeni, tot timpul, si se pare ca detine ceea ce oamenii de stiinta Occidentali numesc acum "inteligenta." Pare sa fie un camp inteligent, prin faptul ca raspunde la limbajul emotiei umane coerente. Cu exceptia limbajului, acest camp pare sa fie foarte similar cu ceea ce oamenii de odinioara numeau Dumnezeu.

Limbajul lui Dumnezeu?

         Limbajul pe care Campul Unificat pare sa il vorbeasca este cel al emotiei coerente.
     Ce reprezinta emotia incoerenta? Este tipul de emotie pe care o traim atunci cand simtim intr-un fel, gandim in alt fel si exprimam ceva diferit fie de gandurile, fie de emotiile noastre.
       Sa spunem, de exemplu, ca ajungem la serviciu, intr-o luni dimineata si tocmai am petrecut un sfarsit de saptamana cumplit cu familia si am pierdut pe cineva drag.  Viata nu a decurs foarte bine si resimtim toate acestea, pe un anumit nivel. Iar un coleg de lucru ne intreaba cum a fost sfarsitul de saptamana si noi raspundem, "O, a fost bine".
       Deoarece nu vrem sa vorbim despre toate aseta, sfarsim prin a ne bloca de la trairea unui simtamant coerent si a unei emotii coerente. Nu suntem onesti, asadar emotiile noastre nu ne sunt aliniate cu gandurile, sentimentele si modul de exprimare.
       Emotia coerenta are loc atunci cand ceea ce gandim, simtim si exprimam sunt toate in aliniere. Atunci cand traim o emotie coerenta, se poate masura si atesta documentar ca se manifesta, de asemenea, efecte care se extind dincolo de trupurile noastre.
         De exemplu, daca ne-am ruga pentru vindecarea celui drag noua, insa ne-am gandi ca probabil nu se va intampla, si am simti frica pierderii, atunci rugaciunea respectiva nu ar vorbi "limba" Hologramei Cuantice.
       Dar, in acelasi exemplu, daca simtim si gandim ca persoana draga este deja vindecata – sau, in exemplul rugaciunii pentru pace, ca pacea exista deja in lumea noastra – aceasta declanseaza o serie de procese in trupurile noastre.
        In primul rand, creeaza o schimbare chimica, o modificare in nivelurile pH-ului – adica alcalinitatea si aciditatea din fluxul nostru sanguin – si modifica nivelurile hormonale ale corpului. Hormonul precursor care sustine viata, DHEA*, de exemplu, creste cu peste suta la suta, in corp, intr-un interval de numai sase ore, in prezenta emotiilor coerente de apreciere si recunostinta.
       * DHEA joaca un rol esential in metabolismul proteinelor, al carbohidratilor si al lipidelor si ajuta la mentinerea nivelului glicemic in limite normale. El ajuta la reglarea greutatii, a tensiunii arteriale si la functionarea corecta a sistemului imunitar. Organismul il foloseste ca pe un precursor nespecific al hormonilor steroidieni – de la hormonii androgeni pana la cei estrogeni. DHEA contrabalanseaza cortizolul, protejand impotriva efectelor daunatoare ale secretiei excesive de cortizol. Durata sa de viata plasmatica este foarte scurta si, de aceea, cea mai mare parte a DHEA circula sub forma de sulfat (DHEA-S), o rezerva rapid disponibila de DHEA pentru sinteza de hormon androgen si estrogen. (n.tr.)
     Hormonii cum ar fi cortizolul*, hormonul stresului, se diminueaza cu peste 23 la suta in decursul acelorasi sase ore, in prezenta emotiei coerente.
*Cortizolul este implicat in numeroase functii esentiale ale organismului, cum ar fi metabolizarea si utilizarea proteinelor, a carbohidratilor si a grasimilor, reactia organismului la stresul fizic si psihic, precum si controlul inflamatiilor si mentinerea unui nivel adecvat de zahar in sange. Cortizolul ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in parametrii normali, precum si la o activitate normala a creierului si a sistemului nervos. (n.tr.)
    Asadar, stim ca emotia declanseaza procese in interiorul trupurilor noastre, iar acum stim ca acele procese au efecte cuantice, care se extind dincolo de corp, in familiile, in comunitatile noastre, in societatile din jurul nostru.
      Asadar, prin intermediul emotiei coerente, influentam Campul Unificat sau Retelele de Constiinta, in mod intentionat.

Nevoia de Schimbare Personala

    Daca noi suntem Pamantul, daca noi suntem Forta, rezulta ca, atunci cand Pamantul trece prin schimbari — de exemplu, cand se modifica magnetismul Pamantului sau daca are loc o inversare a polilor — trupurile noastre se vor modifica, la randul lor.
    Cu alte cuvinte, aceste tipuri de schimbari au efecte directe asupra modului in care percepem spatiul si timpul, asupra relatiilor, povestilor noastre de iubire, tiparelor de somn si asupra modului in care ne percepem unul in relatie cu celalalt. Toate acestea sunt afectate de schimbarile Pamantului.
  Cred ca majoritatea cititorilor mei vor fi de acord ca fiecare dintre noi traieste, chiar acum, intr-o masura mai mica sau mai mare, schimbari in viata personala, care reflecta tipurile de schimbari care se petrec pe Pamant, la un nivel mai amplu.
     Mai mult decat atat, in limbajul celor de odinioara si al celor mai indragite traditii spirituale, credinta ne poarta intr-un "spatiu" in care putem influenta fortele Naturii din jurul nostru si putem provoca, in lumea noastra, felurile de schimbare pe care le numim miracole.
       Sau, cum ar formula stiinta Occidentala, emotia umana coerenta produce o modificare chimica in trupurile noastre, iar acea modificare chimica are efecte cuantice care se extind dincolo de corpurile noastre si determina transformari in lumea fizica (si acum nu mai este un "miracol").
        Insa, daca am realiza o schema logica a acestor doua moduri de a descrie ceea ce se petrece, schema ar fi aceeasi pentru viziunea stiintifica si traditionala asupra lumii.
      In textele Eseniene,  in textele Ebraice si Crestine, modul de a scrie aceasta este ca atunci cand gandul, sentimentul si emotia devin una — cu alte cuvinte, cand sunt toate aliniate — atunci ii spunem muntelui "Muta-te!" iar muntele se muta.

     Gregg Braden se afla la rascrucea in care stiinta intalneste spiritualitatea. In calitate de fost geolog si proiectant de sisteme computerizate aerospatiale, Braden este considerat, la ora actuala, o autoritate de frunte in cadrul filosofiei spirituale a traditiilor vechi si indigene de pe intreg cuprinsul lumii.

     El este autorul cartilor inovatoare Trezirea la Punctul Zero, Pasind intre Lumi, Efectul Isaia, Vindecarea spontana a credintelor, Codul lui Dumnezeu, Matricea divina, Timpul fractal, toate publicate de Editura For You, pe care le gasiti aici http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=27

     Pasiunea lui Gregg pentru armonizarea stiintei si spiritualitatii, modul sau logic si nuantat de prezentare, precum si primirea entuziasta a seminariilor si cartilor sale l-au transformat intr-o personalitate celebra si indragita pe plan international si, de asemenea, intr-un invitat popular si vorbitor principal in cadrul conferintelor, expunerilor si editiilor media speciale de pe tot cuprinsul globului.
Website-ul sau este GreggBraden.com.

Articol preluat de la Editura For You

Niciun comentariu: