marți, 2 august 2011

ASCULTA-TI CORPUL

"Corpul nostru este 
mecanismul de feedback, care oglindeşte calitatea alegerilor pe 
care le facem prin gând, sentiment, emoţie, respiraţie, aliment, 
mişcare şi prin modul în care respectăm viaţa." (Gregg Braden)




Atunci cand campul vostru este unificat prin Iubire si Recunostinta Infinita, va este usor sa acceptati ceea ce ati negat si sa va conectati la posibilitatile nelimitate ale momentului prezent. Prin unificarea campului electromagnetic, negarile din subconstient devin aspecte constiente, care va dau voie sa va asumati puterea personala si sa transformati tiparele disfunctionale. Odata ce acestea vor fi echilibrate, veti putea sa va acceptati experientele cu incredere si sa va traiti viata cu curaj, intentie si scop.

Opriti-va pentru o clipa si simtiti. Scanati-va tot corpul cu mintea. Incepeti cu capul si observati sentimentele de placere sau de neplacere. Atunci cand descoperiti o zona unde aveti un disconfort, opriti-va si analizati-l. Fiti atenti la profunzimea sau la intensitatea disconfortului. Este intens, sau slab? Este adanc, sau superficial? Este localizat, sau difuz? Respirati profund, din abdomen, si continuati sa analizati disconfortul. Trimiteti Iubire si Recunostinta Infinita in acea zona si fiti atenti ce se intampla cu calitatea sentimentului. Veti incepe sa observati ca pe masura ce respirati se disipeaza. Scanati fiecare regiune din corp: gat, umeri, brate, maini, piept si abdomen. Opriti-va atunci cand ajungeti la o zona care retine tensiune, greutate, amortire sau durere. Respirati si observati ce ganduri sau imagini incep sa va apara in minte. E posibil sa remarcati ca, atunci cand ajungeti intr-o anumita zona de disconfort, o voce incepe sa va vorbeasca in gand. Acceptati toate gandurile, imaginile, amintirile si vocile, respirand in timp ce le trimiteti Iubire si Recunostinta Infinita.

Invatati cum sa ascultati conversatia pe care corpul vostru o poarta cu voi in fiecare moment. Ascultarea este cel mai important aspect al comunicarii si va va ajuta sa va concentrati intentia asupra nevoilor autentice ale corpului. Multi dintre noi poarta un monolog, cand vine vorba de a dialoga cu sinele nostru fizic. Este un monolog al urii, judecatii si criticii fata de partile noastre pe care vrem sa le negam. Atunci cand corpul ne vorbeste prin intermediul simptomelor si problemelor, fie ignoram mesajele, fie ii spunem „sa taca”, folosindu-ne de medicamente sau de dependente. Cu toate acestea, o relatie sanatoasa are nevoie de dialog. Aspectele din noi insine pe care le detestam, judecam sau criticam trebuie imbratisate cu Iubire si Recunostinta Infinita.

A invata sa ascultam este primul pas spre a avea un dialog. Fie ca e vorba de o durere de muschi, de oase sau dintr-o alta regiune, acesta este modul direct de comunicare al corpului nostru. Daca suntem atenti la sentimentele noastre, ne deschidem fata de expresia poetica a nevoilor pe care le are corpul. Comunicarea sanatoasa ofera un spatiu de exprimare autentica si de ascultare fara judecata. Daca vom conversa astfel cu corpul, vom ajunge cat de curand sa recunoastem frumusetea, fluxul vietii si posibilitatile infinite de a fi.
Dialogul cu corpul poate fi folosit in fiecare experienta pe care o aveti in viata. Fiti foarte atenti la sentimentele voastre in timp ce vorbiti cu un prieten sau cu sotul, sau in timp ce mancati. Acceptati-va toate experientele si simtiti. Observati deosebirea dintre starile de confort si de disconfort pe care le simtiti in fiecare moment. Apoi, revendicati-va puterea personala, creand pe parcurs limite si relatii sanatoase.

Dr. Darren R. Weissman- PUTEREA IUBIRII SI RECUNOSTINTEI INFINITE- fragment

Niciun comentariu: