duminică, 17 iulie 2011

LEGEA POTENTIALITATII

Accesarea potentialului absolut
 Deepak Chopra

            
         Ne nastem fiinte infinit creative. In copilarie tindem sa ne gandim la viitor ca la o foaie alba de hartie, pe care putem scrie propriile povesti. Posibilitatile par nesfarsite si suntem pusi in miscare de promisiunea de a descoperi si de placerea pura de a trai cufundati in atat de mult potential. Dar, pe masura ce crestem, devenim adulti si suntem invatati despre „limitarile” noastre, multi dintre noi din pacate se adapteaza la o vedere extrem de restransa a ceea ce este posibil.
Exista o cale de a recastiga bucuria insufletita de potentialul nelimitat. Tot ce trebuie este intelegerea adevaratei naturi a realitatii – dorinta de a recunoaste interdependenta si inseparabilitatea tuturor lucrurilor. Esti parte inseparabila a campului de constiinta pura, care da nastere la tot ce este in universul fizic.
Chiar daca nu te vezi atat de creativ, insasi existenta ta este dovada creativitatii innascute. In fiecare moment iti co-creezi realitatea, prin intermediul gandurilor, intentiilor, cuvintelor si actiunilor tale. Detii un potential creativ nelimitat, pentru ca natura ta esentiala este constiinta pura. Aceasta este Legea Potentialitatii Pure.
Cum poti aplica Legea Potentialitatii Pure, campul tuturor posibilitatilor, in viata ta? Daca vrei sa folosesti din plin creativitatea inerenta in constiinta pura, trebuie sa o accesezi. Iata cateva din cele mai puternice exercitii pentru a intra in campul de potential pur:
            Mediteaza. Daca aloci in fiecare zi timp pentru meditatie, ajungi dincolo de tiparele de gandire conditionata ale mintii, intr-o stare extinsa de constiinta pura. Acesta este campul posibilitatilor infinite. Este ideal sa meditezi treizeci de minute dimineata si treizeci de minute seara.  (Meditatie)
            Practica tacerea. Experimentarea tacerii semnifica retragerea din actul vorbirii in toate formele ei, inclusiv urmarirea TV, navigarea pe internet, ascultarea radio-ului si cititul. Daca nu iti oferi niciodata oportunitatea de a experienta tacerea, zgomotul dialogului interior al mintii se va intensifica. Poti incepe prin a te retrage cateva ore pentru tacere, ulterior sa  ajungi pana la o zi, apoi chiar la o saptamana.
            Petrece timp in natura. Cufundarea in natura iti da posibilitatea sa experimentezi direct incredibila inteligenta a universului. Esti martor la curgerea continua a tuturor elementelor si fortelor vitale. 

Niciun comentariu: