duminică, 31 iulie 2011

DRUMUL

"Nu exista drum spre fericire. Fericirea este drumul"(Buddha)

Ai incredere in curentul vietii
David Simon 

Una dintre cele mai impresionante povestiri despre pasirea in necunoscut este relatarea biblica a fugii israelitilor din Egipt. Asa cum este descrisa in Exod (13:17-15:21) , Dumnezeu ii porunceste lui Moise sa ii scoata din robie pe israeliti. Dupa un pelerinaj lung si dur, acestia ajung pe malul Marii Rosii. Cu armata faraonului pe urmele lor, Moise Il implora pe Dumnezeu sa-i ajute. Dumnezeu il invata sa-si ridice toiagul si sa le ceara israelitilor sa intre in mare. Moise isi ridica toiagul …. si nu se intampla nimic.  Pentru ca panica incepe sa creasca, Moise se roaga inca o data pentru interventia Divina si Dumnezeu ii raspunde: „Nu-mi spune mie, spune-le israelitilor sa se puna in miscare.” A fost nevoie de multa incurajare, dar de indata ce au intrat in apa, marea s-a despartit si oamenii au putut trece in siguranta.
Uneori trebuie sa facem primul pas, chiar daca drumul nu este vizibil in fata noastra. Date fiind posibilitatile pe care le avem, patrundem in inteligenta mintii noastre (care e cea mai rationala alegere?) si in inteligenta corpului (simt ca e bine?) Cu cat alinierea dintre minte si corp este mai buna, cu atat mai usor va fi de facut primul pas si cu atat mai probabila va fi manifestarea rezultatului dorit. Totusi, Bhagavad Gita ne reaminteste ca putem controla alegerile, dar nu si consecintele lor. Karma este insondabila. Cunoscand acest lucru, facem un pas in directia care pare a fi pentru noi, cea mai de ajutor pentru evolutie si avem increderea ca fie vom primi ceea ce dorim, fie vom invata o lectie foarte importanta.
Incertitudinea este ingredientul care face viata bogata si entuziasmanta. Disponibilitatea noastra de a imbratisa incertitudinea este cea care ne permite sa ne aliniem la curgerea evolutiva. Intra in apa si lasa curentul vital sa te duca acasa, in marea eternitatii.

Niciun comentariu: