vineri, 11 martie 2011

CUTREMURE SI ERUPTII VULCANICE

Iata ca intensificarea activitatii Soarelui care a culminat cu explozii de mare magnitudine in 15 februarie si 9 martie, incepe sa-si faca simtita influenta asupra Pamantului. Daca in februarie aceasta a fost mai degraba resimtita de unele persoane ca un disconfort general insotit de usoara confuzie si cefalee si mai putin manifesta in planul fizic terestru prin eruptii vulcanice sau cutremure importante, in martie lucrurile par sa stea cu totul altfel.
     Dupa spectacolul aparent feeric din Hawai, maret joc de artificii natural care nu s-a soldat cu pagube materiale sau pierdere de vieti, in aceasta dimineata in Japonia s-a produs unul dintre cele mai importante cutremure inregistrate vreodata. Si cum acesta a generat la randul sau valuri tzunamice alerta si ingrijorarea au depasit granitele Japoniei, vizand chiar zonele de coasta ale Americii Latine si Americii de Nord. Planeta se clatina in toate zonele sale de “articulatie”, iar fenomenul pare sa respecte prognozele prevazute de specialisti pe perioada 2011-2012.
     Cred ca e nevoie sa devenim din ce in ce mai constienti si pregatiti sa experimentam astfel de situatii, treziti la un moment dat din micile meschinarii cotidiene si din marele atasament material pe care ni l-am alimentat tot mai mult in ultimii zeci de ani, acceptand ca viata este cel mai frumos miracol pe care il detinem, nu se stie pentru cat timp, dar cu siguranta AICI si ACUM.
     Pentru cei greu incercati, de pretutindeni: Intareste, Doamne, aripile frante!

     Sa privim cu realism.




Niciun comentariu: