joi, 17 februarie 2011

REALITATEA MULTIDIMENSIONALA

     O promisiune a fost facuta omenirii, inca de la inceputurile timpurilor si anume ca o cale le este oferita sufletelor pentru a-si gasi si recunoaste locul lor in cuprinsul lui Dumnezeu, dupa un parcurs de separare si indviduatie.
     Aceasta promisiune se indeplineste acum pentru fiecare suflet care experimenteaza atat propria identitate, separata si unica, cat si confruntarea cu el insusi ca parte deplina din TOT CE ESTE-DUMNEZEU. Completitudinea intelegerii  acestei uniunii nu a fost posibila pana acum, dar traiectoria comuna pe care o parcurge dimensiunea spirituala prin planul fizic si dimensiunea materiala prin spirit  face posibila relevarea ei imediata.
     Acest parcurs comun face, deasemenea, posibila intelegerea pe deplin a multidimensionalitatii, atat ca si concept cat si ca experienta.
    
   Multidimensionalitatea implica recunoasterea realitatii drept mai mult decat o reductie la universul fizic, acesta reprezentand doar o parte din multitudinea de universuri care exista la diferite nivele de vibratie, multe din acestea nefiind de natura fizica.
     Aceste universuri nu sunt “paralele” cu cel fizic, asa cum apar portretizate in materialele de fictiune. Mai degrabă, ele sunt în interiorul şi în jurul realitatii fizice pe care o experimentam  ca tridimensionala, cu care coexistă, în acelaşi timp, ca expresii  diferite ale aceleiaşi realităţi, situate la un alt nivel de constiinta si energie.
     
   Pentru a intelege acest lucru, ar putea fi util sa ne imaginam un peisaj deosebit de frumos, care poate fi privit prin filtre diferite, fiecare filtru creand o alta perspectiva. In cadrul realitatii multidimensionale, filtrele sunt starile de constiinta pe care fiinta umana le poate accesa (si de care este capabila- n.t.), iar “perceptia” de realitate este determinata de aceste stari de constiinta.
     Sa privim acum acest peisaj, de care pomeneam anterior, imaginandu-ne copacii in crengile carora se adapostesc pasarele, zborul lor, cerul, animalele mici din imprejurimi. Un iubitor de pasari ar privi acest peisaj, atent fiind la copaci, pentru a identifica printre ramurile acestora speciile de zburatoare care ii populeaza. Altcineva ar avea o imagine de ansamblu, privind copacii si cerul aidoma contamplarii unui tablou, atent la culorile, armonia si modul desavarsit in care acestea sunt combinate. Aceste doua modele perceptive sunt intr-adevar diferite unul de altul, dar raman totusi expresii ale planului fizic.
     Acum imagineaza-ti acelasi peisaj, nu privit din exterior, ci cu ochii celui care face parte din el (cu ochii mintii). Fiecare forma, va dezvalui acum, aspecte diferite de lumina si viata. Copacii, plantele si animalele emana, stralucesc de viata. Ar fi o dimensiune experientiala diferita (care se petrece de asta data doar in mintea ta, ca oglindire a planului fizic).
     Ia acelasi peisaj si inchipuie-ti de aceasta data ca vezi prezenta lui Dumnezeu ca fiinta vie care se exprima in diverse forme, experimentandu-se pe sine, dar cu toate acestea lipsit de forma. Perceptia va fi diferita de cea in care toate formele apareau insufletite si stralucitoare, pentru ca forma se disipeaza.
     In sfarsit, imagineaza-ti acelasi peisaj si aceeasi imagine, simtind (din interior) cum este sa fi un copac, o pasare, un nor sau cerul, simtindu-te parte a acestor reprezentari ale lui Dumnezeu,  in acelasi timp experimentand dumnezeirea in toate si pe tine ca parte a Unimii. Aceasta ar fi, la randul ei, o alta experienta.
     
   Multidimensionalitatea este, in esenta, expresia aceluiasi fenomen care poate fi receptat din perspective diferite. Experientele joase sunt incluse in cele inalte. In schimb, experientele inalte nu pot fi incluse in cele joase atat timp cat constiinta celui care percepe nu este pregatita. Pregatirea constiintei are loc pe calea atractiei vibrationale sau “rezonantei”. Aceasta se realizeaza prin lumina care deschide portile sufletelor intrupate spre planurile inalte ale existentei.
    Portile sunt deschise acum pentru toti locuitorii pamantului care sunt receptivi la Lumina. Este timpul reunirii constiintei umane cu originea si esenta. Multi vor incepe sa experimenteze schimbari ale perceptiei lucrurilor familiare, pe care acum le vad intr-un mod diferit. Aceste schibari pot avea loc in mod spontan si inexplicabil. Se vor petrece pur si simplu, pentru ca dimensiunile inalte sunt mult mai aproape de planul fizic, facilitand comunicarea dintre ele si acesta.
     Pentru locuitorii Pamantului si pentru planeta, acum este timpul tranzitiei intr-un nou nivel de constiinta- saltul pe un nivel superior de “trezire” (constientizare-n.t). Acest salt urias inainte se intampla acum, in timp ce Pamantul se adapteaza la noile energii de lumina spirituala care se acumuleaza si se intensifica la nivel global. Odata cu intensificarea acestor energii, multi oameni vor experimenta schimbari atat la nivelul trupurilor lor, corespunzatoare noii vibratii, cat si la nivelul constiintei.
     
   Desi acest pas evolutiv a fost pregatit pe parcursul istoriei umanitatii inregistrand in ultimii cinzeci de ani  un parcurs ascendent accelerat sub indrumarea celor ce vegheaza si protejeaza progresul spiritual al pamantului, pentru multi va aparea straniu si de neinteles. Tocmai de aceea vor avea nevoie de o perioada de adaptare pentru a se obisnui cu noile perceptii si trairi, adica cu expresiile unei noi realitatati.
     Acesta este momentul pe care multe suflete l-au asteptat de-alungul timpului, cel despre care s-a vorbit in diverse moduri in toate profetiile. Acesta este momentul in care Pamantul se pregateste sa renasca si in care toate sufletele se vor trezi in acelasi timp intr-o realitate ascunsa multe vreme luminii constiintei.
     Aceasta transformare mareata a constiintei va fi o mare binecuvantare. Pentru ca sufletele intrupate pe Pamant se vor recunoaste in sfarsit, unul in altul, si UNA cu tot ce exista, cu realitatea divina si  sacra, fundamentul manifestarilor fizice, care va fi in cele din urma cunoscuta, iar Pamantul va deveni radiant si nou in ascensiunea lui spre Lumina (Iluminare-n.t.).

     Autor: Julie Redstone
     Traducere: Ellena
     Sursa: http://www.lightomega.org






Niciun comentariu: