vineri, 28 iunie 2013

Vampirism energetic - partea I

    Avem in jurul nostru un invelis energetic – numit aura – care e menita sa ne protejeze impotriva atacurilor energetice din afara. Un om calm, cu sufletul linistit si impacat, are un invelis energetic intact, sanatos, fara portiuni subrezite sau sparturi. Cind sufletul este insa nelinistit, cind omul traieste in fiecare zi emotii negative – ura, furie, iritare, invidie (pizma despre care se vorbeste si in scrierile crestine) etc. – aura il slabeste, se subtiaza, apar fisuri care se largesc, deschizind acces vampirilor energetici, ca si bolilor si nenorocirilor de tot felul.

    La fel cum scoarta copacului trebuie sa ramina intacta pentru a feri copacul de fel si chip de paraziti, tot asa si aura noastra este menita sa ne protejeze, sa ne apere. De aceea, este indicat sa eliberam emotiile negative, sa ne pastram calmul si ne vom mentine aura intacta, ferind-o de fisuri, ceea ce ne va face intangibili la atacurile din afara.

    Vampirismul energetic este o ocupatie nu tocmai inofensiva.

   Vampirismul inseamna nu doar furtul unei anumite cantitati de energie, incalcarea invelisului campului si crearea conditiilor pentru pierderile ulterioare de energie, dar si prejudicierea structurii fine a campului care poate duce la deformarea liniilor karmice ale destinului, sanatatii, psihicului. Dupa un furt masiv de energie apar devieri psihice. Omului care incepe sa se foloseasca de energia altuia i se inchid canalele de comunicare cu Universul iar el este nevoit sa ia din ce in ce mai multa energie. Astfel pot aparea boli grave si chiar moartea.

    Inceputul acestui proces sta in egoismul exacerbat manifestat in ganduri, emotii sau fapte, in neintelegerea unitatii lumii. Aceasta blocheaza canalele de legatura cu cosmosul si provoaca o cadere energetica. Acest proces e greu de oprit. El condamna copiii “vampirului” la niste boli grave intrucat acestia se nasc cu canalele de legatura cu Universul inchise si atunci fie ca sunt supusi vampirismului fie ei insisi vor deveni vampiri energeticisi vor continua ruinarea propriului suflet.

    Cum procedeaza oamenii care au nevoie de energie? Ei infurie, chinuie victima, cauta diferite mijloace de a subjuga omul pentru ca a lua de la unul egal tie e complicat. E mai usor sa iei de la acela pe care l-ai subjugat.
De ce devine omul sadic? Parintii sai au renegat comuniunea cu lumea, au renegat inaltele sentimente ceea ce a dus la inchiderea completa a canalelor care-I unea cu Universul. A inceput degradarea si destramarea structurilor campului. Energia nu putea fi procurata din alta parte decat de la oameni.Daca este vorba de un copil, acesta incepe sa-si irite mama, s-o necajeasca. Ea incepe sa tipe in permanenta, se infurie si ii cedeaza energie. Copilul isi bate joc de colegii de joaca, ii jigneste, chinuie animalele, rade si isi bate joc de cei varstnici in scopul obtinerii energiei. Prin urmare provocarea de chinuri fizice si spirituale unui alt om este una din formele de vampirism.

vineri, 21 iunie 2013

Secolul sinelui – Freud, PR-ul și controlul minții

Sigmund Freud credea că indivizii nu sunt conduși de gânduri raționale, ci de dorințe și impulsuri primitive și inconștiente. Pornind de aici, nepotul lui Freud, Edward Bernays, a tras concluzia că este prea periculos ca maselor să li se permită să își guverneze singure viețile.

 Consumismul (consumerismul) a fost soluția prin care li s-a dat oamenilor iluzia că dețin controlul, permițând în același timp unei elite să controleze societatea. Bernays a inventat profesia de “public relations” în anii ’20 și a fost unul dintre principalii arhitecți ai tehnicilor moderne de publicitate, descriind fiecare truc – de la “cascadorii” de PR, la alăturarea simbolurilor sexuale în reclamele la automobile – în cartea sa Propaganda. 

Bernays le-a arătat corporațiilor americane cum să convingă populația să își dorească lucruri de care nu are cu adevărat nevoie, prin crearea unei legături între bunurile produse în masă și dorințele inconștiente. 

Cel mai cunoscut succes al lui Bernays a fost spargerea tabuului legat de femeile care fumeaza în public , convingându-le că țigările erau un simbol al independenței și libertății. Însă Bernays era convins că descoperise ceva ce însemna mult mai mult decât o simplă metodă de a vinde bunuri de larg consum. 

Satisfăcându-le dorințele iraționale pe care unchiul său le descoperise, Bernays a înțeles că oamenii puteau fi făcuți mai fericiți și, astfel, mai docili. A fost doar începutul sinelui consumator universal, ajuns să domine lumea zilelor noastre.
 

duminică, 9 iunie 2013

Gemenii-Profesia


Secretele meseriei

Orientare

Dualitatea semnului zodiacal se prezintă în adolescentă când tânărul Gemeni trebuie să ia o decizie făcând o opţiune profesională. De obicei, el manifestă mari ezitări în faţa unei alegeri care ar trebui să fie definitivă, deoarece se simte mai mult sau mai puţin apt să îmbrăţişeze mai multe meserii care îl tentează pentru motive diferite. Nu se simte copt să ia o decizie, iar ora alegerii se poate prelungi aşa cum i se prelungeşte adolescenţa; dacă alege, înseamnă că dispare ca fiinţă multiplă, înseamnă că se reduce la o direcţie unică, ceea ce nu convine deloc tipului nostru. Este de înţeles că unii nativi ratează acest moment şi-şi petrec viaţa trecând de la o aventură profesională la alta.
Unei asemenea firi îi trebuie o profesie în care să-şi poată manifesta din plin calităţile de adaptare şi de abilitate, satisfăcându-şi, pe de altă parte, gustul pentru mobilitate, varietate şi schimbare. Aşadar, i se potriveşte o muncă polivalentă, variată şi itinerantă. Dacă aceste condiţii de bază nu sunt îndeplinite, ne putem aştepta ca tipul Gemeni să vrea "să schimbe aerul" şi să devină astfel un instabil profesional.
Iată, în linii mari, imaginea sa profesională:




Profesii

Tendinţa profesionaia: Nevoie de mişcare, de schimburi, de contacte, de relaţii.
Funcţii profesionale: A vedea, a auzi, a înţelege, a vorbi.
Obiecte profesionale: Pana, hârtia, cărţile, ziarele, telefonul, poştă, mijloacele de locomoţie, maşinile de scris, de calculat, de tipărit, jucăriile.
Acţiuni profesionale: A citi, a scrie, a socoti, a analiza, a vorbi, a discuta, a traduce, a interpreta, a transmite, a adapta, a schimba reciproc, a deplasa.
Locuri profesionale: Librărie, editură, tipografie, biblioteca, redacţie, P.T.T., birou, cabinet imobiliar, gară, radio, piaţă, colonie de vacanţă, şcoală, drum.

duminică, 2 iunie 2013

Falsa plecare – Moartea clinică

Milioane de oameni din întreaga lume ne povestesc aceeași poveste tulburătoare: ei simt cum se detașează de propriul corp, asistă la propria reanimare, îi aud pe chirurgi vorbind între ei și văd un tunel la al cărui capăt se află o lumină. Această experiență le schimbă atât de mult viața încât ajung să nu se mai teamă de moarte. Considerat mult timp drept un subiect obscur, fenomenul morții clinice îi interesează astăzi pe mulți oameni de știință. În acest film documentar, cardiologi, neurologi, anesteziști, medici și psihologi care au realizat studii sau chiar au trăit o astfel de experiență își prezintă mărturiile despre moartea clinică. Aceste testimoniale ar putea schimba definitiv concepția noastră despre moarte și despre Viața de Apoi.


Sursa : FilmeDocumentare.com  

Pentru a putea viziona filmul, fara intrerurperi, dupa ce dati PLAY, puneti pauza timp de 2-3 minute, pentru a permite filmului sa se incarce.