duminică, 28 octombrie 2012

Scorpion-Caracteristici fizice


"Frumuseţea diavolului"

La prima vedere, morfologia Scorpionilor este multiplă, ca şi la celelalte semne zodiacale, dar ea se datoreşte diferitelor caracterizări planetare care pot să dea la fel de bine o făptură fină (Villiers de l'Isle Adam) ca şi una grosolană (Ravachol), un bondoc (Rodin), ca şi un diform, un cocoşat (sunt destul de numeroşi, în raport cu latura lor "blestemată").


Dar, dincolo de aceste diferenţe, revine des un "aer de familie": este aspectul "animalic" al semnului. Acesta ţine tot atât de vultur cât şi de felină - nu leu, ci pantera care, cu rotunjimile sale, cu liniile sale pierdute şi mişcările sinuoase, aminteşte de şarpe. Faţa unui Goring (Ascendent-Luna, Uranus în Scorpion) este ilustrarea cea mai frumoasă a semnului.
Ceea ce ne reţine în primul rând atenţia este nasul foarte adesea proeminent; uneori un nas de pasăre de pradă, coroiat, ceva mai agresiv decât nasul familiei Bourbon, aproape un cioc coroiat, gata să împungă. Se întâmplă chiar să fie surmontat de nişte arcade ieşite în afară pe care se ridică sprâncene dese şi stufoase. Expresia aceasta de vultur este izbitoare, de exemplu la un Napoleon (Ascendent-Jupiter), un Bernadotte (Luna-Marte) şi un Paganini (Soare-Mercur).
Şi mai expresivă este privirea, ca o lamă de oţel, adăpostită de cele două proeminenţe. Fie că sunt sumbri, îngrijorători, sticloşi sau magnetici, ochii aceştia pătrunzători străpung lumea şi te fac uneori să te gândeşti la privirea hipnotizantă a şarpelui. Deoarece poate să fie fascinantă şi de neinfruntat: se simte în ea o forţă capabilă să distrugă şi să creeze, cea a omului decis să învingă, nu mai puţin implacabilă decât a celui decis să ucidă.
Aceste valori morfologice sunt adesea asociate cu o faţă expresivă şi chinuită, uneori chiar pustiită, muncită de retuşuri sau de grimase.

Mers şi mimică

Pentru a recunoaşte din exterior un Scorpion, indiciile sunt privirea, ca şi vocea şi strângerea de mâna.
Vocea poate să ia numeroase tonuri (vorbire foarte adesea incisivă şi muşcătoare), dar ea are întotdeauna un sunet care vine din viscere sau din sex (Edith Piaf, Jouvet). La bărbat, ea tinde să fie puternică, rece virilă; la femeie, păstrează o anume asprime animalică. Strângerea de mâna se recunoaşte prin comunicarea unei puternice călduri vii, un început de rapt: vrea să apuce, să ia - te simţi deja posedat.
Scorpionul nu este nici vorbăreţ, nici demonstrativ, şi poate că şi acesta e un mijloc de a-l recunoaşte. Trebuie să i se smulgă confidenţele; tăinuit, straniu, îngrijorător: nu vrea să lase nimic să-i străbată misterul, iar când nu are nici unul, poate da impresia contrară. Constrânge la interogatoriu, la care nu răspunde decât printr-o mimică nervoasă, agitată, ca şi cum numai "geniul rău" ar vorbi pentru el, împiedicând orice comunicare, orice schimb cu ceilalţi.


Sănătate

Nativii foarte net marcaţi de zodia Scorpionului nu sunt, în general, foarte robuşti. Se poate chiar că această lipsă de forţă aparentă să le confere o înfăţişare bolnăvicioasă. Vitalitatea este mai degrabă redusă, totuşi, sub această aparenţă, se poate întâlni o mare capacitate de rezistenţă. Conform zicalei mereu bolnav, niciodată mort, e vorbă de subiecţi veşnic împovăraţi de suferinţe, după ce spun şi după cum arată, dar care îi îngroapă pe toţi cei din jur, chiar şi pe cei mai sănătoşi. Se mai poate, de altfel, în spiritul semnului, să se producă un soi de autovaccinare internă: de fapt, distrugerea microbilor cu utilizarea secreţiilor şi a deşeurilor lor în vederea unei noi exaltări a vieţii.
Tradiţia îl clasa pe Scorpion printre semnele "diforme". Poate aşadar să prezinte diformităţi pe plan fizic sau pe plan moral. Ceea ce atrage după sine o patologie specială care influenţează asupra comportamentului în domeniile cele mai diverse. De exemplu, drept reacţie faţă de un complex de inferioritate, pot fi asumate excese şi abuzuri, expunând la cele mai mari tulburări. Este, prin excelentă, semnul pariurilor numite stupide.
Scorpionul, în "Omul-Zodiac", corespunde părţilor genitale, sistemului genito-urinar şi anexelor lui interne, dar nu trebuie să ne grăbim să conchidem că bolile legate de acest semn sunt numai de natură venerică. S-a făcut o constatare conform căreia s-ar putea că primele apariţii ale sifilisului să dateze, în Europa, din momentul unei conjuncţii Marte-Jupiter-Saturn în Scorpion, dar evantaiul patogeniei se extinde asupra rezultatelor imediate ale tuturor abuzurilor şi tuturor perversiunilor sexuale. Este vorba mai ales de "tururi şi retururi de manivelă" (animalul care se întoarce să înţepe). Ecourile sexuale ale unei uzuri organice provocate de excese alimentare sau de excitaţii nervoase intense vor fi resimţite mai dur de către aceşti nativi. Umflăturile sau hidropiziile {în relaţie cu semnul de apă) afectând organele genitale determină hidroceli, varicoceli, orhite, chisti umorali şi pot provoca anumite reumatisme de natură infecţioasă care atacă seroasele. Li se pot adăuga tulburări sfincteriene cauzate de emoţii violenţe.
Să mai notăm următoarele anomalii genito-urinare: fimoză, hipospadias, vaginism şi anumite consecinţe ale parazitozelor, ca filaria de Medina şi elefantiazis. Turgescentele în regiunea perineală, hemoroizii şi fistulele prin infecţii şi descompuneri tisulare. De asemenea, sensibilitatea la toate toxinele, creează predispoziţii la reacţii de dermatoză, mai aks umedă, la erupţii care se rezolvă în cratere (influenţa lui Pluto), la edeme de natură alergică: astm, edem Quincke, urticarie.
Pentru bolnav, discutarea pronosticului se prelungeşte în intimitatea lui, ceea ce îl împinge adesea o autodistrugere profundă sau la crize acute. Este anunţul clasic din ziare: "Ştiindu-se atins de o boală incurabilă, X... s-a sinucis." Şi va prefera să recurgă la otravă sau la un mijloc complicat. Într-adevăr, dacă acest subiect rezistă în general bine la maladii, la el ele iau repede forme cronice şi se vindecă atunci greu.
Totuşi, foarte des, dispoziţiile morbide rămân în plan moral; Scorpionul are mai muhe tulburări psihice decât veritabile boli organice. Cea mai neînsemnată dificultate funcţională (căreia nu are, ca nativul din Fecioară, curajul să-i opună barajul şi disciplină unui regim), îl duce la angoasă, şi oricine ştie că tulburările genito-urinare provoacă cele mai multe obsesii. Se pot observa astfel veritabile fobii care se declanşează la cel mai mic simptom.
Remediile pentru Scorpion sunt, evident, mai ales de natură igienică. Este greu să li se recomande un anume sport acestor rebeli înnăscuţi, foarte puţin adaptaţi unei discipline. Nataţia le-ar conveni de minune, dar se poate ca ei să prefere speologia şi pescuitul submarin. Antidoturile precise, vaccinurile, antibioticele care acţionează înşelând microbul (antivitamine, homeopatie care acţionează prin reacţie morbidă) sunt conforme simbolismului semnului.

Vestimentaţie

Pentru femeia Scorpion, toaleta nu este o chestiune de gust sau de eleganţă, ci de magie. Când nu e inhibată, ea are "şarm", iar efortul ei vestimentar urmăreşte în special să-i degaje magnetismul, farmecul straniu. Temperamentul o face să prefere tonurile sumbre şi sclipitoare, formele său obiectele de podoabă care au ceva primitiv sau pământesc. Idealul ei de frumuseţe este idealul plutonian al "frumuseţii diavolului".
Poate să devină şi o frumuseţe fatală, dar asistăm la un soi de degradare a valorilor estetice, unde nu mai apare decât latură "femelă" a femeii Scorpion. Atunci se remarcă gustul pentru modele provocătoare.
Dintre actriţele native în zodia Scorpionului, le amintim pe Maria Casares, Vivien Leigh şi Madeleine Sologne.
În ceea ce-l priveşte pe bărbatul Scorpion, dacă nu este dispreţuitor faţă de toalete - şi poate împinge dispreţul până la a cultiva aspectul dezmăţat -, el nu urmăreşte decât o formă de elegantă virilă.


Niciun comentariu: