duminică, 24 iunie 2012

SUFLETUL ESTE BUCURIE SI VESELIE
Oamenii au aceasta idee ca Dumnezeu nu e niciodata ilar, nu are umor, nu poate sa rada, si ca toata lumea trebuie sa aiba o atitudine serioasa atunci cand se refera la Divin.
Vrei sa stii care este prima atitudine a lui Dumnezeu?
Iat-o: “Este tot numai veselie si bucurie”.
Din cele 5 atitudini (bucurie, dragoste, acceptare, binecuvintare si recunostinta),  bucuria este prima.

As dori sa va relaxati putin. Nu va luati prea in serios. Faceti haz de voi insiva. Dati-le si altora posibilitatea sa faca la fel.  Cineva bine spunea: “O sa te maturizezi in ziua in care ai facut zdravan haz de tine insuti”.
Fara voiosie si bucurie nu exista nimic. Veselia si bucuria sunt Sufletul. Sufletul este ceea ce voi numiti veselie si bucurie. Veselie si bucurie pura. Veselie si bucurie fara sfarsit. Veselie si bucurie nealterata, nelimitata, fara restrictii. Aceasta este natura sufletului.

Un zambet este o fereastra spre sufletul tau. Rasul este usa.
Dar daca sufletul este asa de bucuros, voi de ce nu sunteti? E o intrebare minunata. Raspunsul se afla in mintea ta. Trebuie “ sa-ti iesi din minti” pentru ca sa fii bucuros, daca vrei sa eliberezi veselia si bucuria care se afla in inima ta.

Inima voastra este coridorul dintre suflet si minte. Veselia si bucuria din sufletul vostru trebuie sa treaca prin inima, altfel “nu va intra niciodata in mintile voastre.”

Sentimentele sunt limbajul sufletului. Daca aveti o minte inchisa, ele se vor retrage in inima. De aceea, cand sunteti foarte, foarte  tristi, spuneti ca vi se rupe inima.  Si de aceea, cand sunteti foarte , foarte fericiti, spuneti ca va plesneste inima de fericire.

Deschideti-va mintile, permiteti sentimentelor voastre sa fie exprimate, sa fie impinse in afara, iar inima voastra nici nu se va rupe, nici nu va plesni, ci va fi un canal prin care energia vietii va curge liber in sufletul vostru.

Veselia si bucuria sunt viata care se exprima. Curgerea libera de energie a vietii este ceea ce voi numiti veselie si bucurie.
Esenta vietii este Unimea – unimea cu Tot Ceea ce Exista. Aceasta inseamna viata: unitatea care se exprima. Sentimentul de unitate este sentimentul pe care voi il numiti dragoste, de aceea in limbajul vostru se spune ca esenta vietii este dragostea. Veselia si bucuria sunt, prin urmare, dragostea care se exprima liber. Ori de cate ori exprimarea libera si neingradita a vietii si dragostei – adica , experienta unitatii si unimii cu toate lucrurile si cu toate fiintel constiente  - este interzisa sau limitata prin orice circumstante sau conditii, sufletul care este veselia si bucuria insasi nu se exprima pe deplin. 

Veselia si bucuria neexprimate pe deplin reprezinta sentimentul pe care voi il numiti tristete. Dar cum poate sufletul sa fie trist, daca esenta lui este voiosia? Deoarece ati inteles gresit natura universului. Deoarece inca vezi lucrurile ca separate.

Nimic nu este separat. Nu exista nimic in Univers care sa fie separat de altceva. Fierbintele si recele sunt acelasi lucru, in grade diferite. Tot asa sunt si tristetea si veselia. Tristetea si veselia sunt doar doua nume. Ele sunt cuvinte pe care le-am folosit pentru a descrie niveluri diferite ale aceleasi energii. Expresii diferite ale Fortei Universale.

Aceasta este energia insasi a vietii, aceasta curgere pe care o numesti tristete/veselie. Aceasta energie poate fi exprimata intr-un mod pe care l-ati numit veselie si bucurie permanenta. Asta deoarece energia vietii poate fi controlata. Voi puteti mari viteza vibratiei de energie a vietii, de la tristete la veselie si bucurie asa cum schimbati un termostat de la rece la cald.
Adevar Va spun Eu voua: Daca aveti bucurie si veselie in inimi, puteti vindeca orice moment.

Dar cum sa purtam veselia si bucuria in inimi, daca ea nu este acolo? Este acolo. Nu puteti simti veselia pana cand nu o lasati sa iasa. 
Cum?
Ajutandu-l pe altul sa o simta.
Lasati sa iasa bucuria care se afla iauntrul altuia si, in felul acesta, voi dat drumul la bucuria care se afla in interiorul vostru.

Puteti realiza treaba asta cu ceva simplu, cum ar fi un zambet. Sau un compliment. Sau o privire plina de dragoste.  Poate fi de asemenea realizat prin ceva deosebit de elegant, care inseamna a face dragoste. Prin aceste metode puteti elibera veselia si bucuria in celalalt, cat si prin multe altele.
Cu un cantec, cu un dans, sau cu miscarea unei pensule, sau cu modelarea lutului, sau  facand vorbele sa rimeze. Tinandu-va de mana sau lasand mintile sa se intalneasca, sau sufletele sa se imprieteneasca. O data cu crearea reciproca a orice care este bun si frumos si folositor. Puteti elibera veselia si bucuria celuilalt prin toate aceste metode, cat si prin multe altele: 

prin a impartasi un sentiment, 
a spune un adevar, 
a pune capat furiei, 
a anula o judecata de valoare. 
prin bunavointa de a asculta 
bunavointa de a vorbi. 
prin decizia de a ierta
 alegerea de a lasa sa treaca de la tine. 
prin hotararea de a da si bucuria de a primi.

Iti spun ca exista o mie de modalitati de a elibera bucuria si veselia  in inima celuilalt. Exista sute de mii de cai si vei sti cum sa procedezi in momentul in care te hotarasti sa o faci.

Du-te deci si traieste astfel incat sa poti raspandi bucuria si veselia in sufletul tau, sa le simti in inima ta si sa le cunosti in mintea ta. Dumnezeu este viata la nivelul vibratiei celei mai inalte, care este bucuria insasi. Dumnezeu este tot numai bucurie si veselie.

fragment din "Prietenie cu Dumnezeu" de Neale Donald Walsch

Niciun comentariu: